تکامل فناوری

تکامل فناوری
نسل های تلفن همراه مبحثی است که در جریان پیشرفت تکنولوژی ذهن همه مردم را در برگرفته است، کمتر کسی است که این روز ها کلماتی همچون (۳G)،(۴G)،(LTE) را نشنیده باشد.
توسعه دهندگان تلفن های همراه در مسیر پیشرفت های نرم افزاری و افزایش بهره وری کاربران به فکر افزایش تکنولوژی سخت افزاری خود نیز بوده اند.
به گفته اهل فن اگر سرعت پیشرفت خودرو سازی به اندازه ی سرعت پیشرفت تکنولوژی بود الان بر روی خودرو هایی با حجم در حد میکرون سوار بودیم و سرعتی بالغ بر سرعت نور را داشتیم.
استدلال بر این موضوع هم خیلی ساده است، برای مثال در طول سال ۱۹۸۰ میلادی تا به حال ۲۰۱۸ حدود ۳۸ سال است که میگذرد و تکنولوژی ارتباطات تلفن های همراه به سمت تکامل حرکت کرده است.
در حالی که صنعت خودرو سازی حدود ۴۰۰ سال است که در دنیا به سمت تکامل قدم برداشته است.
پیشرفت در تکنولوژی چندین میلیون برابر پیشرفت خودرو سازی بوده است. حال چرا این مقایسه انجام شد؟این مقایسه به این معنا نیست که تکنولوژی بهتر از خودرو سازی بوده! خیر.ا
ین مقایسه به این جهت انجام شد که متوجه نیاز مردم بشویم نیاز مردم در پیشرفت حرف اول را میزند.
حال به توضیح کوتاهی در مورد نسل های ارتباطی میپردازیم:
(۱G)
در واقع اولین نسل تلفن های همراه این نسل می باشد.
( (۱Gیا (G-1) اشاره به اولین نسل تکنولوژی موبایل بی سیم دارد. این سامانه همان ارتباطات راه دور ، قیاسی استاندارد است که در سال ۱۹۸۰ میلادی معرفی شد و و تا زمان معرفی نسل دوم(۲G)ادامه داشت.
تفاوت اصلی بین دو سامانه ارتباطات از راه دور(۱G)و (۲G) این است که سیگنالهای رادیویی در شبکههای (۱G) به صورت قیاسی(آنالوگ) است ولی در شبکههای(۲G) به صورت رقمی(دیجیتال) است.
(۲G)
(۲G) یا (G-2) دومین نسل از ارتباطات از راه دور است که مزایای خود را به همراه دارد: مکالمات تلفنی رقمی(دیجیتالی) محافظت میشوند; سامانه (۲G)بهطور قابل ملاحظه، کارآمد تر در بین(طیف)های با فاصله زیاد برای تلفن همراههای سطحهای کاوشی هستند; و خدمات ارائه داده شده موبایل، با SMS یا خدمات پیام کوتاه ساده بر پایه متن پیامی آغاز میشود. فناوری (۲G) توسط شبکههای مختلف تلفن همراه از جمله پیام متنی ، پیام تصویری و MMS یا(خدمات پیامهای چند رسانه ای) فعال میشود.
نسل دوم (۲G)مخابراتی، در سال ۱۹۹۱ در فنلاند توسط Radiolinja تجاری شد و بر روی GSM راه اندازی شد.
(۳G)
فناوری (۳G) یک انتقال اطلاعات است که کمترین سرعت آن ۲۰۰Kbit/s (۲۰۰کیلوبیت بر ثانیه )است. بعد ازانتشار (۳G) غالباً (۳٫۵G) و (۳٫۷۵G) علامتگذاری می شد, هم چنین پهنای باند موبایل به چندین Mbit/s برای گوشیهای هوشمند و مودمهای داخلی در لپ تاپ ارائه میشد.
هر نسل از تلفن همراههای استاندارد تقریباً هر ده سال یک بار و پس از سامانه (۱G) که در سال ۱۹۸۱/۱۹۸۲ معرفی شد،ظاهر میشود. هر نسل با یک نوار (باند) بسامد (فرکانس) جدید، نرخ داده بالاتر و غیر سازگار با مخابره فناوری مشخص میشود. اولین شبکههای (۳G) در سال ۱۹۹۸ و شبکههای نسل چهارم یا (۴G) در سال ۲۰۰۸ معرفی شدند.
(۳٫۵G)
نسل (۳٫۵G) یکی از گروههای مختلف تلفن همراه و دادههای فناوری است که برای ارائه بهتر کارائی سامانه (۳G) موقتاً طراحی شدهاست تا گامی برای گسترش کامل ظرفیت (۴G) باشد.
این فناوری شامل:
High-Speed Downlink Packet Access
(۳GPP Long Term Evolution) پیش از LTE Advanced))
Evolved HSPA
(۴G)
(۴G) علاوه بر تمام ویژگیهای معمول (۳G) از جمله صدا و دیگر خدمات رسانی ها،خدمات پهنای باند دسترسی به اینترنت را هم فراهم میکند. برای نمونه اتصال لپ تاپها با یک مودم وایرلس، به تلفن همراههای هوشمند و دیگر دستگاههای موبایل از جمله این خدمات است. پتانسیل اپلیکیشنهای کنونی شامل مرورگر اصلاح شده موبایل، فناوری IP،خدمات بازی ها، کیفیت بالای تلویزیون موبایل، ویدئو کنفرانس، تلویزیونهای (۳D) و رایانش ابری می شود.
به جرات میتوان گفت یکی از دلایلی که موجب تحول و پیشرفت در نسلهای مختلف شبکه اینترنت شده است نیاز کاربران به سرعت بیشتر میباشد. هدف (۴G) این است که در حال حرکت، به سرعت ۱۰۰ مگابیت برثانیه و در سکون، به سرعت ۱ گیگابیت دسترسی پیدا کند. یکی از ویژگیهای مهم این نسل، امکان ارسال مکالمه صوتی به صورت بسته است که VoIP نامیده میشود است. در واقع برای صوت در (۴G) روش مدارگزینی وجود ندارد و از VoIP استفاده میشود که با کاهش تاخیر در ارسال بستهها ممکن شده است.
(۴٫۵G)
فناوری (۴٫۵G) علمکرد بهتری نسبت به سامانه (۴G) دارد و یک گام موقتی است تا تکمیل ظرفیتهای کامل (۵G)، این فناوری شامل:
LTE Advanced
(۵G)
فناوری (۵G) نشان دهنده فاز اصلی ارتباطات از راه دور، فراتر ازاستاندارد ( (۴G/IMT-Advanced کنونی است.
کمتر از یک سال تا عرضه گوشیهای مجهز به فناوری (۵G) فاصله داریم و نسل اول گوشیهای (۵G) ، تماسهای صوتی را با استفاده از LTE برقرار میکنند و به مرور قابلیتهایی مانند تماسهای ۳۶۰ درجه و VR به آنها اضافه خواهد شد. به عنوان مثال، هنگامی که یک نفر از ساحل و شخص دیگر از دفتر کارش با هم تماس میگیرند، با استفاده از این فناوری میتوانند به صورت واقعیت مجازی، و ۳۶۰ درجه محیط اطراف شخص مقابل را مشاهده کنند.
اتحادیه NGMN یا اتحادیه نسل بعدی شبکههای موبایل، نیازهای شبکه (۵G) را اینگونه بر آورد میکند:
برای دهها هزار نفر از کاربران نرخ دادهها از چند ده Mb/s پشتیبانی میشود.
صدها هزار نفر از اتصالات بهطور همزمان برای سنسور استقرار پشتیبانی میشوند.
طیفی بهره وری باید در مقایسه با (۴G) بهطور قابل توجهی افزایش یابد.
پوشش باید بهبود یابد.
سیگنالینگ بهره وری باید افزایش یابد.
تاخیر باید بهطور قابل توجهی در مقایسه با(LTE) کاهش یابد.
در نهایت باید گفت که پیشرفت تکنولوژی بیشترین تاثیر را در زندگی همه ما دارد.
بسیاری از راه های ارتباطی طی سال های اخیر بهبود یافته است و به اصطلاح اتلاف وقت کمتر شده است اما با در دست داشتن این تکنولوژی می توانیم با قدرت بگوییم راه های ارتباطی به حداقل ممکن خواهد رسید.
بسیاری از فعالیت های امروزی به دلیل پیشرفت تکنولوژی به ساده ترین شکل ممکن رسیده است.
نسل بعدی تکنولوژی ارتباطی یکی از جذاب ترین و پر مخاطب ترین نسل های تکنولوژی خواهد بود
نه فقط ارتباطات واقعیت مجازی که در این مبحث در موردش صحبت شد بلکه شبکه های هوشمند، کنترل های از راه دور و زندگیه مدرنیته که تا به حال متعلق به فیلم های هالیوودی بوده است اکنون در دست اجرا در زندگیه واقعی مردم است.
البته اینکه ایران زیر ساخت های این تکنولوژی را اصلا ندارد هم نکته حائز اهمیتی است و باید منتظر باشیم ببینیم با این تکنولوژی به چه صورت رفتار خواهد شد.
برچسب ها 3G4Gتکامل فناوری
0 دیدگاه در “تکامل فناوری”